Pages

Ads 468x60px

Labels

Pipi Murid Tahun 4 Tertusuk Besi

pipi tersusuk besi3

Murid lelaki berusia 10 tahun tercucuk besi longkang sehingga menembusi pipinya dalam kejadian di SRK Sacred Heart, Kota Kinabalu, jam 12.30 tengah hari. Kejadian ini berlaku di Negeri Sabah. Bagaimanapun besi sudah pun dikeluarkan dan mari kita doakan adik ini cepat sembuh.
pipi tersusuk besi2 Pipi Murid Sekolah Tertusuk Besi Di SRK Sacred Heart, Kota Kinabalupipi tersusuk besi Pipi Murid Sekolah Tertusuk Besi Di SRK Sacred Heart, Kota Kinabalu
Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.
SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50 tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki tahun 4 di SK Secred Heart. Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di luar kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas daripada rangka asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke liar bahagian pipinya.
Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang kebetulan menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama.Pihak
sekolah telah memanggil bomba dan ambulan untuk membantu pelajar ini. Perjalnan ke hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.
Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke lokasi kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana insiden tersebut berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu juga turut hadir. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke hospital melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa pelajar berkenaan yg kebetulan berada di hospital.
Keadaan pelajar stabil dan akan dimasukkan ke hospital Likas.
pipi tersusuk besi4 Pipi Murid Sekolah Tertusuk Besi Di SRK Sacred Heart, Kota Kinabalupipi tersusuk besi3 Pipi Murid Sekolah Tertusuk Besi Di SRK Sacred Heart, Kota Kinabalu
Pihak sekolah telah dimintakan oleh Pengarah Pendidikan Negeri untuk mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan pelajar sepanjang masa. Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang diminta dari pihak sekolah.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...